SPEKTAKEL FESTIVAL

Børnekulturfestival – kultur for, med og af børn

Læs meget mere på www.spektakelfestival.dk

Med SPEKTAKEL FESTIVAL sættes kunst og kreativitet på skoleskemaet. Projektet har til formål at bruge kunst og kultur som igangsætter i forhold til implementeringen af den nye skolereform og drage nytte af børnenes naturlige lyst til leg og kreativitet. Børnene vil møde professionelle kunstnere inden for teater, musik, billedkunst og litteratur – men de vil også opleve sig selv som udøvende kunstnere.

Som optakt til SPEKTAKEL FESTIVAL 2017 afvikles der i 2016 og 2017 en ”Kultur på Tur”, hvor børnene på folkeskolerne møder professionelle kunstnere i et undervisningsforløb, der skal udmønte sig i kunstneriske værker indenfor teater, musik, billedkunst og litteratur. De professionelle kunstnere vil undervise børnene i teknikker, metoder og processer, og sammen vil de producere forestillinger, koncerter, udstillinger med mere. Resultatet af møderne mellem børnene og de professionelle kunstnere vil udmunde i SPEKTAKEL FESTIVAL 2017, hvor børnenes værker vises side om side med professionelle værker.

Lokalt er SPEKTAKEL FESTIVAL et samarbejde mellem Randers Egnsteater, Randers Kommune, Randers Eventsekretariat, Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek, Randers Kammerorkester og Randers Musikskole.