Historien bag Randers EgnsTeaters Talentskole

Randers EgnsTeaters Talentskole

• er bygget med hjælp fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har doneret 7,9 millioner kroner til etablering af en ny talentskole for unge teatertalenter i Randers. 

• har som formål at udvikle unge skuespiltalenter og bl.a. give dem professionelle redskaber til, at de kan søge ind på statens scenekunstuddannelser.

• drives som selvstændig enhed under Randers EgnsTeater.

 

Randers EgnsTeater vil nu kunne være med til at byde unge teatertalenter i Randers de bedst mulige vilkår. 

Unge musiktalenter kan udvikle og afprøve deres talent på musikskolernes MGK forløb, unge sportstalenter kan søge udfordringer på elitesportsskoler. Med etableringen af en teatertalentskole ønsker Randers EgnsTeater at imødekomme de mange unge, som seriøst og engageret ønsker at afprøve deres talent i forhold til skuespillerhåndværket i et professionelt teatermiljø. Dette har midlerne fra A.P. Møller Fonden nu muliggjort.

Randers EgnsTeater har i sine 14 år som byens scene udviklet et koncept, hvor unge fra området kan afprøve og udvikle deres talent og lyst til skuespillerfaget i en professionel og seriøs ramme. Hidtil har teatret udbudt et årligt forløb på 3 måneder, hvor eleverne er blevet undervist af professionelle instruktører og skuespillere. Forløbet er hver gang blevet afrundet med en stort anlagt forestilling, præsenteret i teatrets professionelle ramme. Dette årlige tilbud har udviklet meget talent. Flere elever er kommet ind på de statslige teaterskoler – en stor præstation, da der ellers kun optages ganske få elever hvert år. I fremtiden vil teaterinteresserede unge få mulighed for at udvikle deres talent året rundt.